Godt nytår!

Det nye år står for døren. Snart bevæger vi os ind i 2020, og tiden er blevet til et lille tilbageblik. Mere end tre år er gået, siden jeg i 2016 åbnede min forretning i Store Kongensgade, og tiden er gået hurtigt. Jeg har i løbet af de seneste par år fået mange spændende bekendtskaber, men min interesse for antikviteter er væsentligt ældre end Harsted Antik.

Allerede som ung begyndte jeg at frekventere de mange loppemarkeder, der findes rundt omkring i København. Snart forelskede jeg mig i ”det hvide guld”, der bedre kendes som porcelæn, og særligt blev jeg optaget af det klassiske musselmalede fra Royal Copenhagen. Disse stel forbliver blandt mine store passioner, og de optager også en æresplads i forretningen.

Siden begyndelsen har jeg specialiseret mig i porcelæn og glas. Navnlig danske glas har en fremtrædende plads i forretningen, og hos Harsted Antik finder du blandt andet stel fra glasværker som Holmegaard, Kastrup og Fyens Glasværk.
Der er noget helt særligt ved ting, der har en historie, og jeg er meget taknemlig for hver dag at have med skønhed at gøre. Selvom en stor del af mit udvalg udgøres af brugsting, er hver enkelt genstand købt med øje for både funktionalitet og æstetik.

I forretningen møder jeg mange, der ved noget om glas – og mindst lige så mange, der tror, at de ved noget om glas. Glasverdenen præges af mange misforståelser, og en stor del af min hverdag går med livlige samtaler med en bred vifte af kunder. Jeg nyder både at blive klogere på mit felt og dele ud af min egen viden, og derfor vil jeg fremover jævnligt udgive små refleksioner som denne. Måske vil refleksionerne give dig viden, som du ikke havde i forvejen og måske ikke. Mit håb er, at de både vil berige og underholde dig. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at ringe, maile eller kigge forbi. Herfra ønskes der en glædelig jul og et rigtig godt nytår. Vi ses hos Harsted Antik i 2020.

Med venlig hilsen,

Kristian Harsted-Simonsen

Emne nummer: 100
Andre produkter i denne kategori

Hvorfor elsker vi glas?

Hvorfor elsker vi glas?

Om Holmegaard Glasværk: Jacob E. Bang

Om Holmegaard Glasværk: Jacob E. Bang

Lidt om glas

Lidt om glas

Når glas bliver syge

Når glas bliver syge

Om os

Harsted Antik, Store Kongensgade 94, kl 1264 København K
Bank: Merkur Andelskasse
Reg.nr.8401
Konto.nr.1276619
CVR:38013122

Åbningstider

Mandag: lukket
Tirsdag: 11:00 – 17:30
Onsdag: 11:00 – 17:30
Torsdag: 11:00 – 17:30
Fredag: 11:00 – 17:30
Lørdag: 11:00 – 15:00
Søndag: Lukket


Betaling

  • MobilePay
  • Dankort
  • Mastercard
  • Visa
  • ApplePay